Una din cele mai mari probleme ale tenului este ACNEEA.
Acneea reprezintă o afecțiune inflamatorie a pielii și este localizată la nivelul feței, dar poate apărea și pe gât, piept, spate, umeri și pe partea superioară a brațelor.
Cele două categorii de acnee sunt:
-acneea neinflamatorie (punctele albe și punctele negre);
-acneea inflamatorie (coșurile care apar la suprafața pielii)
Punctele albe se formează când infecția nu depășeste stratul superior al pielii. Oricât ar fi el de reliefat, un punct alb nu trebuie stors. Stoarcerea presupune răspândirea infecției.

Punctele negre apar atunci când porul se deschide către suprafața pielii (comedon deschis). Melanina din sebum oxidează și capătă o culoare închisă. Ca și în cazul altor forme de acnee, nu trebuie îndepartate punctele negre prin stoarcere deoarece inflamația se va extinde.
Spre deosebire de punctele albe, cele negre au o durată de vindecare mare, porul fiind parțial blocat, sebumul se scurge încet către suprafață.
Sfaturi

- Se recomandă utilizarea zilnica a pachetului Dr Bata pentru ten acneic care conține lotiunea spuma Dr Bata Mousse Netoyante, Dr Bata Serum Collagene si o dată pe săptămană Dr Bata Masque Hydratant & Revitalisant , pachet pe care îl găsiți pe site-ul nostru: http://drbatacosmetics.ro/produs/dr-bata-pentru-ten-acneic-2/
- Nu îndepărtați coșurile prin strângerea lor. O extracție prin forță conduce la distrugerea țesutului pielii și, implicit, la apariția unei infecții;
- Adaugă în dieta zilnică multe fructe și legume;
- Bea multă apă și sucuri naturale din fructe. Un pahar cu apă călduță în care se stoarce zeama unei lămâi, ajută la curățarea organismului de toxine și eliminarea acestora.
- De asemenea, spălarea tenului cu apă limpede de câte ori este posibil va apăra fața de factorii poluanți din mediul înconjurător.
În speranța că articolul nostru v-a fost de folos, vă doresc o seară plăcută!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu